İnternetten Para Kazanma İçin Yöntemler

Günümüzde internetten para kazanmak oldukça mümkün hale gelmiştir. Pek çok kişi internet sayesinde geçimini rahat bir şekilde karşılamaktadır. İnternet sayesinde iyi rakamlar kazananların sayısı hayli fazladır. İnternette iş kurmanın yanı sıra bir ek gelir kapısı oluşturmak da verilecek olan emek sayesinde mümkündür. İşte internetten para kazanma yöntemleri şu şekilde sıralanmaktadır;

1- Freelance Olarak Çalışma:

Günümüzün en popüler çalışma şekli ve internetten para kazanma 2023 arasında freelance yani serbest çalışma yerini aldı. Freelance çalışma özellikle 2020 yılında hayatımıza giren virüs ve onun getirdiği pandemi ile beraber oldukça fazla arttı.

İnternetten garanti bir şekilde nasıl para kazanırım diye araştırma yapıyorsanız freelance olarak çalışmayı mutlaka gözden geçirin. Normalde çalışma saatler sabah 8.00 akşam 17.00 arasındadır. Ancak freelance çalışmada çalışma saatleri tamamen sizin belirlediğiniz saatler arasında olmaktadır.

Farklı becerileri olan kişiler ve işverenlerin bir araya geldiği siteler oldukça fazladır. Eğer kendinize güven duyduğunuz bir beceriniz mevcutsa bu işi hemen yapabilirsiniz. Freelance iş bulma siteleri oldukça fazladır. Fakat bu sitelerin Türkiye’de olanlardan en popülerleri şu şekilde sıralanıyor;

Bionluk

Adı üzerinde bionluk 10 TL üzerinden başlayan fiyatlar ile freelance olarak iş yaptırma sitesidir. Oldukça fazla kişi boş zamanlarını bionluk.com’da nakde çeviriyor. Bu siteye günde en az 50 ilan ekleniyor. Bionluk.com freelance iş yapan kişileri işlerini daha iyi yapmaları ve motive olmaları için rozet sistemini kullanıyor.

Her ay çok fazla ve oldukça güzel iş çıkaran çalışanları öne çıkararak görünür olmalarını sağlıyor. Bionluk üzerinden freelance olarak satış yapmak oldukça mümkündür. Bionluk.com’un sunmuş olduğu hizmetler şu şekildedir;

  • Grafik & Tasarım
  • İnternet Reklamcılığı
  • Yazı & Çeviri
  • Video & Animasyon
  • Ses & Müzik
  • Yazılım & Teknoloji
  • İş & Yönetim

gibi hizmetler sunuluyor. Bunların iş kolları mevcut durumdadır.

Tek bir kategori değildir. Mesela Ses & Müzik alanında “Seslendirme” işi mevcut durumdadır. Siz de kendinize güvenliğiniz bir alanda bionluk üzerinden hesap oluşturarak kendi müşteri kitlenizi oluşturun.

Hemen internetten para kazanma yolculuğuna başlayın. Ancak şunu söylemek doğru olacaktır. Bionluk üyeliği için küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor. Ancak bu ücret karşılığında sizlere oldukça fazla hizmet sağlanıyor.

SadeceON

Armut.com

Türkiye’de popüler olan freelance olarak çalışma ve internetten para kazanma siteleri arasında Armut.com da bulunuyor.

Armut.com’da üye olarak uzman olduğun alanda sana ulaşan uygun teklifleri değerlendirerek para kazanabilirsin.

  • Online İngilizce Özel Ders
  • Online Psikolog
  • Afiş Tasarım
  • Çeviri
  • Broşür Tasarım
  • Freelance Yazılımcı
  • Grafik Tasarım
  • Sunum Hazırlama
  • Sosyal Medya Uzmanı
  • Web Tasarım
  • Web Sitesi Yapımı
  • Video Editörü

Bu uzmanlıklardan bir veya birden fazlasına sahipseniz hemen bu alanlarda hizmet vermeye başlayabilir ve para kazanabilirsiniz. Bunlar Türkiye’de freelance olarak çalışabileceğiniz sitelerdi.

Yurtdışı için freelance olarak çalışabileceğiniz sitelerde mevcut durumdadır.

Yurtdışı Freelance Siteleri

Upwork

Upwork bir serbest çalışma platformu olarak bilinmektedir. 12 milyon insan burada freelance olarak çalışmaktadır. Sitenin toplamda 5 milyon kayıtlı müşterisi bulunuyor. Bu veriler ışığında Upwork için dünyanın en büyük freelance iş platformlarından biridir diyebiliriz. Çoğu freelancer geçimini buradan karşılar. Bazıları ise iyi bir ek gelir oluşturmak için çalışmalar yapar.

2019 yılında burada yer almakta olan freelancer’lar toplamda 2 milyar dolar gibi büyük bir kazanç elde etmişlerdir. Burada Türkiye’de hesap açan kullanıcılar kazançlarını Payoneer üzerinden almaktadır. Upwork üzerinden şu işleri yapabilirsiniz;

– Web & Mobil yazılım geliştirme
– Tasarım
– Seslendirme
– Yazı & tercüme
– Satış & Pazarlama
– Finans & Muhasebe

Gibi pek çok işi uzmanlık alanınıza göre upwork üzerinden müşterilerinize ulaştırıp internetten para kazanabilirsiniz.

Freelancer.com

Bir başka yurt dışı freelance olarak çalışabileceğiniz site freelancer adlı sitedir. Dünyanın en iyi freelance siteleri arasında yerini almaktadır. Sitenin toplamda 41 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Yılda ise en az yaklaşık 16 milyon iş ilanı bulunuyor.

Burada grafik tasarım, pazarlama, veri girişi ve web sitesi tasarımı gibi pek çok işi yapıp para kazanabilirsiniz. Burada ödemeler oldukça güven içerisinde gerçekleşir. Arayüzü oldukça kolay bir şekilde kullanılır. Hemen uzmanlık alanınıza göre freelancer.com sitesinden hesap oluşturabilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Fiverr.com

Dünyanın en iyi freelance siteleri arasında Fiverr’da yerini almaktadır. Bu site sayesinde uzmanı olduğunuz konuda dünyanın dört bir yanına hizmet sağlamanız mümkündür. Video, animasyon, grafik tasarım, makale yazımı, fotoğrafçılık ve çeviri gibi pek çok işi buradan yapabilirsiniz. Sitenin adı Fiverr yani adı üzerinde 5 dolardan başlayan kazançlar söz konusudur. Bu kazançlar giderek artmaktadır.


2- Blog Yazarak Para Kazanmak

İnternetten para kazanma yöntemleri arasında en popüler ve en bilinen yollardan birisi blog yazarak para kazanmaktır. Günümüzde blog yazarak para kazanan kişiler oldukça fazla. Ancak blog yazarak para kazanmak için belirli bir zamana ihtiyaç vardır. Her şeyden önce istikrar en önemlisidir. Bir blog açtınız fakat ilk zamanlar hevesli bir şekilde günde iki veya üç içerik girdiniz fakat daha sonra hiç içerik yazmadanız. Bu durum asla başarı getirmez. Günde iki üç içerik yazıp bıkacağınıza haftada bir kaliteli ve özgün içerik yazın. Bu başarıyı daha hızlı getirir. İçeriklerinizin SEO uyumlu olmasına dikkat edin. Zamanla belirli bir kitleye ulaşacaksınız.

Belirli bir kitleye ulaştıktan sonra sitenizi Google AdSense’e bağlayın çünkü ilk başlarda AdSense üzerinden para kazanacaksınız. Bu alandaki diğer alternatifler ise Ezoic ve Mediation.


3- Gelir (Satış) Ortaklığı İle Para Kazanmak

Kişilerin web üzerinde oldukça fazla para kazandığı bir para kazanma yöntemidir. Bir kişi yapmış olduğunuz hizmetleri daha fazla kişiye tanıtır. Bu kişiler yapmış oldukları pazarlama sonucunda gelir elde ederler. Burada en önemli husus ürünü tanıtırken satıcı gibi değil memnun bir alıcı gibi davranmaktır. Bu ürünün satışında daha etkilidir.

Türkiye’de satış ortaklığı yaparak para kazanabileceğiniz siteler şu şekilde sıralanıyor;

Hepsiburada

İnternetten satışın en popüler adresleri arasında Hepsiburada yer almaktadır. Hepsiburada üzerinden mağaza açmak ücretsiz bir işlemdir. Satış yapacak görevliler ile anlaşıp mağaza açma ücreti vermek yerine her siparişte komisyon alma teklifi yapıp satış ortaklığından para kazanabilirsiniz.

Çiçek Sepeti

Türkiye’de satış ortaklığı yaparak para kazanabileceğiniz siteler arasında çiçek sepeti de yer almaktadır. Burada bir mağaza açmak için öncelikle vergi mükellefi olmak gerekir. Çünkü burada yapılacak her satış için fatura kesmek zorunludur.

Trendyol

Trendyol oldukça popüler bir site haline geldi. Sosyal medya fenomenleri ise Trendyol’un popüler olması ile birlikte Trendyol ürünlerini instagram hikâyelerinde paylaşıyor. İşte bunun adı satış ortaklığıdır. Satış ortaklığı için öncelikle geniş bir kitleye sahip olmanız gerekmektedir. Çünkü yapılacak olan reklam ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar çok kazanırsınız.

Mediamarkt

Satış ortaklığı yapabileceğiniz yerli siteler arasında Mediamarkt’da yer almaktadır. Burada da yine aynı şekilde anlaşma yaparak satış ortaklığı yapabilirsiniz.

Boyner

Teknosa

Teknosa, “Bi’linkle Influencer Sensin” projesi ile birlikte Teknosa linki paylaşıp satış yapmasını sağlayan herkes kazanç sağlayabiliyor.

Clickbank 

Yurtdışından satış ortaklığı ile para kazanabileceğiniz siteler arasında clicbank vardır. Burada da yapacağınız satışlardan komisyon alabilirsiniz. İster üretici olan ister satan. Her ikisinden de komisyon alabilirsiniz.


4- YouTuber Olmak 

YouTube üzerinden para kazanmak için öncelikle sahip olduğunuz kanalın iş ortaklığını yerine getirmesi lazımdır. 4.000 saat izlenme ve 1.000 aboneye ulaşan kanallar para kazanabilir. Konunuz ile alakalı düzenli ve kaliteli içerik üretirseniz eğer başarı ve para kendiliğinden gelecektir. Reklamlardan, abonelerden, üyeliklerden para kazanabilirsiniz.


5- Fotoğraf Satarak Para Kazanmak

Fotoğraf satarak para kazanacağınız bazı platformlar bulunur. O platformlar şu şekilde sıralanabilir;

Shutterstock

Yüksek kalitede çektiğiniz fotoğrafları burada satabilirsiniz. 9 farklı para birimi burada mevcut durumdadır. Satılan fotoğraflardan ödemeyi Paypall üzerinden alırsınız. Burada fotoğrafları satmak oldukça kolaydır.

iStockphoto

Kaliteli ve profesyonel bir şekilde çektiğiniz fotoğraf ve videoları buradan satabilmek mümkündür. Burada her türlü kategoriden fotoğraf satışı yapılabilir

Adobe Stock

Yine aynı şekilde iStockphoto gibi resimlerinizi satabileceğiniz bir platform. Burada da her konuda resim ve video satıp para kazanabilirsiniz.


6- Online Eğitim Satmak 

Bu konuda akla hemen UDEMY geliyor. Çünkü bu platform eğitim satıp oldukça iyi paralar kazanacağınız platformlardan biridir. Hemen bilgi sahibi olduğunuz bir alanda kurs oluşturup kendi öğrenci kitlenizi ortaya çıkarabilirsiniz. Udemy’de web tasarım, muhasebe, fotoğrafçılık gibi pek çok kurs bulunuyor.


7- E-Ticaret Sitesi Kurmak 

Bir hizmet sunuyor veya bir ürünü satmaya uğraşıyorsanız hemen bir e ticaret sitesi kurun. Müşteri kitlesi oluşturduğunuz zaman satış yapıp internetten para kazanmaya, ticaret yapmaya başlayabilirsiniz.


8- Alan Adı Alıp Satmak

Türkiye pazarı:

Yurtdışı pazarı:


8- Tester olarak Web Sitelerini Test Etmek

Bu alanda öne çıkan alternatifler:,


9- Artıway

https://www.artiway.com.tr/

10- Avantajix

https://avantajix.com/

11- Appen

https://appen.com/

12- Lionbridge

https://www.lionbridge.com/

13- Twentify

Twentify, Dünya çapında 1.5 milyondan fazla tüketiciye teknoloji merkezli çözümler sunan bir tüketici araştırması şirketi.

14- Online Pazar Yerlerinde Satış Yapmak

  • Hepsiburada
  • Trendyol
  • Sahibinden
  • GittiGidiyor
  • N11
  • Çiçek Sepeti
  • Etsy

Kaynaklar:

https://tr.godaddy.com/blog/internetten-para-kazanma-yontemleri-nelerdir/

https://themeisle.com/blog/premium-domain-name-for-sale/,

https://webrazzi.com/2012/11/05/alanadlari-com/

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *